08.09.2021

BlogHranjivi sastojci energetskih pločica FIRST IN

Hranjivi sastojci energetskih pločica FIRST IN

ORAŠASTI PLODOVI - SUŠENO VOĆE - VITAMINSKO MINERALNI SUSTAV

 

Orašasti plodovi sadrže sve potrebno za optimalnu funkciju moždanih stanica i vrlo su učinkoviti kod intelektualnih napora. Jednostavni šećeri jedini su energetski izvor za mozak, dok su nezasićene masne kiseline, bogato prisutne u orašastim plodovima - potrebne za mijelinske ovojnice živaca. Kompletan i balansiran u svakom pogledu, pruža nutritivnu vrijednost obroku.

 

Sušeno voće je izvor ugljikohidrata i vlakana kao glavnih nutrijenata. Iako je riječ o šećerima te dijabetičari na tu namirnicu gledaju podozrivo, ovdje se se radi većinom o fruktozi (monosaharid). Ona utječe na drugačiji metabolički put koji ne zahtijeva inzulin, a samim time niti ne povisuje razinu glukoze u krvi.

Vitaminsko-mineralni sastav pločice potpuno je prirodan, bez naknadnih intervencija; sadrži samo ono što nam priroda daje. Kompletan i balansiran u svakom pogledu, daje nutritivnu vrijednost obroku. Sastoji se od vitamina C, čiji je utjecaj na organizam višestruk i gotovo nemjerljiv, vitamina B kompleksa (rezultati njihovog djelovanja su lijepa koža, kosa i nokti). Kada ih u tijelu imamo dovoljno, sretni smo i zadovoljni, dobro spavamo i imamo dovoljno energije jer služe pri metabolizmu  ugljikohidrata. Njihov nedostatak direktno utječe na zdravlje kardiovaskularnog sustava. Svaki od vitamina B skupine igra važnu ulogu u organizmu, a u mnogim procesima sudjeluju zajedno. Vitamini topivi u mastima koji su sadržani u proizvodu su A (važan pri sintezi proteina i time direktno sudjeluje u izgradnji svake stanice u organizmu), E (odličan antioksidans) i K (njegova svrha je pomoći u koagulaciji krvi i tako spriječiti krvarenje bilo kojega oblika).